Delnice, 07. listopad 2014.

DELNICE RESTRUKTURIRANJE U TURISTIČKOJ ZAJEDNICI POČELO DAVATI REZULTATE

Dug smanjen za 90-ak tisuća kuna


DELNICE » Tijekom prva dva mjeseca realizacije plana restrukturiranja Turističke zajednice Grada Delnica dugovi su s 227.000 kuna smanjeni na 139.000 kuna koliko su iznosili zadnjeg dana rujna. Istaknula je to na jučerašnjoj sjednici Turističkog vijeća TZG Delnice Mirela Srkoč Šenkinc, nova direktorica Turističkog ureda Delnice najavivši da će ovo znatno smanjene biti nastavljeno i sljedećih mjeseci budući da će uskoro u potpunosti biti podmirene obveze prema bivšim uposlenicama koje još koriste zakonska prava vezana uz godišnje odmore i otkazni rok. Nadalje, do daljnih ušteda pokušat će se doći i promjenom sustava grijanja kako bi se umanjili zaista veliki troškovi za električnu eneregiju koja je do sada korištena za grijanje, a uštede će se realizirati i na ostalim područjima pa je tako, istaknula je Srkoč Šenkinc, financijski plan za sljedeću godinu okvirno postavljen na 497.000 kuna što je za 30 posto manje u odnosu na financijski plan koji važi za ovu godinu. 
    Predsjednik TZG Delnice Ivica Knežević nazočne je obavijestio o onom dijelu restrukturiranja vezanom uz smanjenje broja radnih mjesta rekavši kako je ponovljen postupak otkaza ugovora o radu bivšoj direktorici Ireni Vučenik Šostik i to zbog toga što u prvom postupku nije bio proveden postupak savjetovanja sa Sindikatom. 
    – Nakon žalbe gospođe Šostik taj smo postupak proveli, a u zakonskom roku od osam dana iz navedenog Sindikata nije došlo nikakvo očitovanje. U usmenom kontaktu s predstavnikom Sindikata rečeno mi je da ga neće ni biti jer u proučenim materijalima nisu vidjeli motiva za bilo kakvu reakciju. Sukladno tome iznova sam donio odluku otkaza ugovorao radu zbog poslovno uvjetovanih prilika, a reakciju bivše direktorice saznat ćemo nakon što poštom primi tu odluku, rekao je Knežević. (M.K.)

 

 

 

 

 

 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice