Delnice, 20. kolovoz 2014.

PC PETEHOVAC OD 24. DO 31. KOLOVOZA ODRŽAT ĆE SE LJETNA ŠKOLA PISANJA

Sedam dana u šumskoj »tvornici« književnosti

Renato Baretić, Nebojša Lujanović, Tomislav Kuzmanović, Jagna Pogačnik, Sanja Kovačević, Andrija Škaro bit će voditelji radionica. S polaznicima se piše, čita, hvali, kritizira i stvara uspješne tekstove. Iz naše šume izašli su mnogi, danas uspješni pisci s vlastitim knjigama ili pričama koje su osvajale nagrade, kaže Sanja Vučković 

DELNICE » Sedam dana pisanja, književnih programa i druženja s vodećim imenima hrvatske književnosti nedvojbeno je jedinstven književni doživljaj, a svjedočit ćemo mu od 24. do 31. kolovoza u Planinskom centru Petehovac gdje će biti održana Ljetna škola pisanja koju već više godina organizira Centar za kreativno pisanje iz Zagreba, govori nam predstavnica CKP-a Sanja Vučković, dodajući kako jednotjedno književno druženje u Delnicama zajednički organiziraju CKP Zagreb, Zadarska škola pisanja OtPis i Kuća kreativnog pisanja iz Splita. 
    »Već tri godine u zadnjem tjednu kolovoza, CeKaPe odlazi u šumu Gorskog kotara i tamo sedam dana s polaznicima piše, čita, hvali, kritizira i stvara uspješne tekstove. Iz naše šume izašli su mnogi, danas uspješni pisci s vlastitim knjigama ili pričama koje su osvajale nagrade na mnogim najznačajnijim književnim natječajima u cijeloj regiji. A svi koji su imali sreću sudjelovati u Ljetnoj školi, svoje stvaralačke dane dijele na prije i poslije šume. Šuma je iskustvo koje mijenja. 
    Prethodne dvije godine sudionici ove škole bili su smješteni u dvorcu Stara Sušica, a ove godine prvi put odlaze u Planinski centar Petehovac, u mali idilični dom koji će nam pružiti savršenu infrastrukturu za održavanje radionica, večernje književne programe i druženja. 
    

Brojne radionice

I ovogodišnja ljetna škola pisanja nudi bogat izbor radionica i raznolik književno-zabavni program. Prvi put u ljetnoj školi Renato Baretić vodit će radionicu proznog pisanja, a Nebojša Lujanović radionicu kratke priče. CeKaPe-ovi voditelji uvijek su s nama: Tomislav Kuzmanović na radionici književnog prijevoda, Jagna Pogačnik izabrat će knjige koje ćete morati pročitati ako se prijavite za radionicu »Stop šutnji o pročitanim knjigama«, sa Sanjom Kovačević pisat ćete scenarij za kratki film, s Andrijom Škarom ući ćete u bit glazbene kritike, a u ponudi su i sve druge radionice iz našeg redovnog programa. Uz redovne radionice koje se održavaju u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima, u slobodno vrijeme, ovog puta nudimo i mogućnost snimanja kratkog filma o čemu će u popratnom programu »Gerilska izrada kratkog filma« brigu voditi Tomislav Gamberožić. 
    
Ugledni gosti

Zabavni program organizirat će Želimir Periš, pa će i ove godine polaznici moći sudjelovati u nizu knjiških igara i izazova, a dovest ćemo i važne goste koji će polaznicima govoriti o vlastitim iskustvima pisanja i umjetničkog stvaranja. Ksenija Kušec, sjajna spisateljica za djecu i odrasle, Zoran Ferić, Miroslav Mićanović, Andrej Blatnik samo su neka od imena koja će gostovati u večernjim satima na Petehovcu, a na samom kraju, u subotu navečer, na završnoj produkciji, čitat ćemo tekstove polaznika i predstaviti prvi broj našeg novog online časopisa za književnost JOUJOU. Uz to, glumci Teatra G svojom će nas predstavom uvesti u veliki tulum kojim ćemo zatvoriti četvrtu ljetnu školu pisanja«, govori Sanja Vučković, dodajući da je sve dodatne infomacije moguće dobiti na telefon 091 5675 140, a obrasce prijava za sudjelovanje moguće je pronaći na internetskoj adresi www.cekape.com

(M.K.)

 

 

 

 

 

 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice