Delnice, 06. srpnja 2014.

 

Quadom po Gorskom kotaru

Među atraktivnijim zbivanjima na goranskom području tijekom prošlog mjeseca svakako je i prezentacija takozvanih quad vozila koju je u Delnicama priredio Goranski sportski centar. Pedesetak moćnih vozila koji pažnju privlače svojim izgledom i činjenicom da su idealni za vožnju prirodom po kolskim i šumskim putevima, čak i područjima bez puteva, privuklo je znatnu pažnju goranskih ljubitelja moto svijeta, a s druge je strane vozače quadova, mahom goste iz Slovenije, oduševio Gorski kotar, točnije područje Drgomlja i okolice Delnica kojim je organizirana višesatna promotivna vožnja. 
    Ovakav način predstavljanja Gorskog kotara itekako ima smisla jer neke od svojih najvećih ljepota i vrijednosti Gorski kotar nudi upravo na područjima koja nisu tako lako dostupna, a njihovo upoznavanje uz ova vozila sa sobom nosi dašak avanturističkog, pomalo i turizma nešto dubljeg džepa. Pri tome valja naglasiti kako je promo vožnju GSC dogovorio s predstavnicima Hrvatskih šuma i lovačkih društava ovog kraja, što znači da je kretanje vozila bilo u skladu sa poštivanjem temeljnih odredbi o zaštiti prirode i divljači u njoj. 
    Ovakvih prezentacija navodno će biti još pokaže li se za njih interes, a dobro bi bilo kad bi goranski turistički radnici, posebno hotelijeri, počeli razmišljati o tome da u ponudu uključe i iznajmljivanje ovih vozila koja su u Europi sve popularnija i sve se češće koriste. Gorskome kotaru bitan je svaki gost, a ovi »motorizirani planinari« mogli bi postati zanimljiva, vjerojatno i brojna, skupina posjetitelja goranskih ljepota

(M.K.)

 

 

 

 

 

 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice