Delnice, 06. srpnja 2014.

 

»HLOJKICA« ZADRŽALA STATUS EKO VRTIĆA

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Polaznici Dječjeg vrtića »Hlojkica« i njihove tete prigodnom su svečanošću proslavili obnovu statusa eko dječjeg vrtića. Naime, pred dvije godine »Hlojkica« je postala dio sustava eko vrtića, a nakon što su tijekom protekle dvije godine odradili sve što je bilo potrebno da bi taj status zadržali, proteklog su mjeseca od udruge »Lijepa naša« koja brine o sustavu eko vrtića i škola primili certifikate i novu zelenu zastavu što znači da u prepoznati kao predškolska ustanova koja redovno vodi brigu o zaštiti okoliša. Podizanju zastave bili su nazočni svi polaznici vrtića, a svečanost je uljepšana zajedničkom pjesmom i plesom delničke polke. 
    
    KVALITETNIJE PROMETNO RJEŠENJE
    Prigodnom svečanošću u Delnicama je otvoren novouređeni spoj između Radićeve i Ulice kneza Domagoja, lokacija na kojoj su prvi administrativni i poslovi vezani uz potrebnu tehničku i ostalu dokumentaciju počeli još 2004. godine, a ove je godine kraju priveden cjelokupan posao te uređena i u potpunosti asfaltirana 194 metra kojima se spajaju spomenute ulice i taj dio Delnica. Prometno rješenje je znatno kvalitetnije, a o podizanju estetskog izgleda ne treba ni govoriti jer sada taj dio napokon ima izgled gradskog naselja. Uz gradonačelnika Ivicu Kneževića koji je simbolički prerezao vrpcu svečanosti su nazočili i predstavnici izvođača radova Iskopi i transporti Belobrajdić, a gradonačelnik je zahvalio i ostalima koji su sudjelovali – projektantskom uredu GPZ iz Rijeke, tvrtka Dekom koja je realizirala poslove nadzora te djelatnicima Jedinstvenog upravnog odjela Grada Delnice. 
    
    PROBNO NATJECANJE UTRKE KARIĆA
    Petnaestak dječaka i jedna djevojčica odazvali su se pozivu Udruge »Zdolanjski kraj – Potok« i sudjelovali u probnom natjecanju utrke karića, a budući da se priredba pokazala zanimljivom, Josip Mihelčić-Herc, predsjednik spomenute udruge, najavljuje kako će krajem srpnja vjerojatno biti održano i Otvoreno prvenstvo Delnica u karićima: 
    – Za to prvenstvo vjerojatno ćemo, kako ne bi bilo previše buke, napraviti kariće s gumenim kotačima, dok smo za ovo prvo probno natjecanje imali kariće s čeličnim kotačima koje smo, njih sedam, napravili sami. Staza je duga pedeset metara, a voze se dvije vožnje, jedna slalom vožnja te druga vožnja u spustu. Priredbu smo organizirali uz naš dobrovoljni rad te financijsku potporu Grada Delnica u okviru čijeg Dana grada i Župe Delnice se ovo natjecanje i održava. No, to nije jedini naš doprinos rođendanu Delnica nego je tu i malonogometni turnir na Starim koritima kod stare ciglane gdje su Zdolanjci nekada igrali nogomet. 

(M.K.)

 

 

 

 

 

 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice