Delnice, 11. travanj 2014.

KAO U MEKSIČKOJ SAPUNICI TURISTIČKO VIJEĆE PUNO OBRATA

Mance i Kruljac srušili kvorum

Hoće li nova epizoda delničke turističke Marisol donijeti nešto novo, vidjet će se u ponedjeljak oko 12 sati, aopet će se raspravljati o radu Turističkog ureda i direktorice Vučenik Šostik... 

DELNICE » Sjednice Turističkog vijeća Grada Delnica u sve većoj mjeri prijete meksičkim i španjolskim TV sapunicama, kako po obratima situacija, tako i po odgađanju konačnog rješenja. Tako je, umjesto da se na jučerašnjoj, 18. po redu sjednici Turističkog vijeća, napokon donese bilo kakva odluka vezana uz prijedlog za pokretanje postupka razrješenja direktorice Turističkog ureda TZG-a Delnica, rješenje je iznova odgođeno. Ovog puta zbog nedostatka kvoruma kojeg je na početku sjednice bilo, ali su nakon dvadesetak minuta dva člana ovog tijela demonstrativno napustila skup što je dovelo do situacije da ne postoji natpolovična većina vijećnika pa je predsjednik Vijeća Ivica Knežević morao prekinuti sjednicu. 
    

Delnički cirkus

Početak nije slutio na novi zaplet delničke TZ sapunice. Predsjedavajući Knežević pojasnio je kako zakonske odredbe nalažu da nakon što na prethodnoj sjednici Turističko vijeće nije prihvatilo izvješće direktorice Irene Vučenik Šostik o radu u 2013. godini, mora biti podnijet prijedlog za pokretanje postupka za njeno razrješenje. Taj prijedlog mora podnijeti ili Nadzorni odbor, ili Skupština TZ-a ili on kao predsjedavajući, rekao je Knežević pojasnivši kako je on odlučio podnijeti taj prijedlog i to ponajprije zbog brzine i operativnosti. Trebalo je potom uslijediti očitovanje direktorice Vučenik Šostik o prijedlogu njenog razriješenja, ali se prije tog čina za riječ javio Božidar Mance inzistirajući na tome da se sjednica odgodi te da se održi tek kada joj bude moglo biti nazočno svih devet članova Turističkog vijeća. 
    »Sada nas je ovdje šest, a nedostaju troje koji su se na prošloj sjednici izjasnili protiv izvješća. Moj je dojam da se većina vijećnika ponaša krajnje neodgovorno, da se ovdje sprema cirkus i da će ovi članovi Vijeća izglasati povjerenje direktorici što je u potpunoj suprotnosti s prošlom sjednicom kad je od šest vijećnika njih petero bilo protiv izvješća o radu. Ne mogu prihvatiti pojašnjenja koja sam nakon toga čuo i koja glase kako nisu znali da glasuju o tako bitnoj stvari kao što je razrješenje s dužnosti pa inzistiram na sjednici sa svim članovima Vijeća i donošenju odluke konsenzusom«, odrješit je bio Mance uz napomenu kako će, bude li se tražilo glasovanje u ovom sastavu, napustiti sjednicu. 
    
Turistička Marisol

Uz razumijevanje njegove reakcije na, kako je to rekao, olako dizanje ruku na posljednjoj sjednici, predsjedavajući Knežević odgovorio mu je kako ne postoji zakonska osnova koja traži nazočnost svih članova Vijeća. »Sa šest od mogućih devet vijećnika mi imamo kvorum i moja je dužnost provesti ovu sjednicu. Vaše je pravo da odete, ali mi se to čini neozbiljnim i neodgovornim kao i kod onih koji izbjegavaju dolaske na sjednice tijela čiji su članovi pristali biti«, rekao je Knežević, što nije nimalo promijenilo stav Mancea koji je ispunio najavljeno obećanje i napustio sjednicu. No, i bez njega sjednica je imala kvorum i mogla biti održana, ali mu se koji tren potom iz istih razloga pridružila i Vesna Kruljac koja je uz riječi kako se zadnji put kajala zbog svoje odluke i više to ne želi, ustala i napustila sjednicu koja je nedugo nakon toga, uz vidno razočaranje predsjednika Kneževića i konstataciju kako ovakvo ponašanje ne vodi ničemu, završena, a nova je zakazana za ponedjeljak u 11 sati. 
    Hoće li nova epizoda delničke turističke Marisol donijeti nešto novo, vidjet će se u ponedjeljak oko 12 sati, a ono što je već sada milijun puta sigurno je da se iznova neće raspravljati o turizmu i predstojećoj sezoni, nego o radu Turističkog ureda i direktorice Vučenik Šostik pa je pitanje kome uopće treba ovakav TZ i ovakav Turistički ured sve izraženije. No, tko zna? Krhko je znanje. Možda u 19. epizodi dođe do neshvatljivog obrata. Možda baš ovog vikenda Viktor Abramovič umjesto u Chelsea odluči milijarde ulagati u TZG Delnice! Tko zna? Vidjet ćemo u ponedjeljak pa stoga tekst i završavamo onim čuvenim... Nastavit će se.

(M.K.)

 

 

 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice