Delnice, 03. travanj 2014.

PRIMANJE ZA SPORTAŠE SUSRET S GRADONAČELNIKOM IVICOM KNEŽEVIĆEM

Novi sjajni rezultati mladih delničkih plivača

Nakon nove pobjede na županijskoj razini delničke »vidre« na državnoj su smotri u Zadru u konkurenciji 13 najboljih osnovnoškolskih plivačkih klubova zauzele treće mjesto 

DELNICE » Već drugu godinu za redom mladi delnički plivači, članovi Plivačkog kluba »Delnice«, ostvaruju na županijskom i državnom prvenstvu osnovnih škola u plivanju izuzetne rezultate. Prošle su godine nakon pobjede na županijskom prvenstvu odlično nastupili na državnom natjecanju i osvojili treće mjesto, a ove je godine taj uspjeh ponovljen i malčice pojačan. Naime, nakon nove pobjede na županijskoj razini delničke »vidre« na državnoj su smotri, koja je održana u Zadru u konkurenciji 13 najboljih hrvatskih osnovnoškolskih plivačkih klubova, iznova zauzele treće mjesto, ali sa istim brojem bodova kao i drugoplasirani Dubrovčani kojima je srebro pripalo samo stoga što su u pojedinačnoj konkurenciji imali jedan bolji rezultat u odnosu na Delničane. Budući da je prvo mjesto pripalo domaćinu Zadru, jasno je kako su Delničani najbolji predstavnici kontinentalne Hrvatske na ovogodišnjem prvenstvu osnovnih škola Hrvatske. 
    

Pojedinačni rezultati

Pojedinačno je najbolji rezultat ostvaren u disciplini 50 metara prsno gdje je Fran Grenko osvojio treće mjesto, a Petar Čop peto mjesto. U utrci leptir stilom na 50 metara Marko Markovčić osvojio je četvrto, a Petar Ivošević dvadeseto mjesto, na 50 metara slobodno peto je mjesto osvojio Marko Markovčić, a deseto Dorijan Rački, dok je na 50 metara leđno Mihael Petranović zauzeo osmo, a Toni Skender 14. mjesto. Odličan rezultat ostvaren je i u štafeti 4 puta 50 metara mješovito koju su činili Marko Ivošević, Fran Grenko, Mihael Petranović i Marko Markovčić i koja je osvojila drugo mjesto, a u štafeti 4 puta 50 metara slobodno delnička ekipa u sastavu Dorijan Rački, Petar Čop, Toni Skender i Petar Ivošević zauzela je sedmo mjesto. 
    Zahvaljujući ovim sjajnim rezultatima jučer je u maloj vijećnici Grada Delnica gradonačelnik Ivica Knežević upriličio primanje za plivače, njihove trenere Mladena Kovačevića i Borisa Levara, ravnatelja OŠ Ivana Gorana Kovačića Mladena Bolfa i predsjednicu PK »Delnice« Adrianu Grenko. Uz čestitke i zahvale na promociji Delnica gradonačelnik Knežević istaknuo je kako Delnice imaju potencijal na mogim područjima, a uspjesi plivača tijekom posljednje dvije-tri godine jedna su od svijetlih točaka Delnica: »Vaši su uspjesi tim veći što pobjede Gorana u plivanju djeluju i pomalo egzotično s obzirom na to da je prirodni sport ovog kraja skijanje, a ne plivanje. No, upornim svakodnevnim radom vi pokazujete kako je moguće ostvariti vrhunske rezultate na razini cijele države pa će vam Grad Delnice i dalje pomagati koliko god to bude moguće«, rekao je Knežević. 
    
Godišnjak na dar


Davorin Klobučar, predsjednik Odbora za sport, kulturu i tehničku kulturu čestitao je plivačima, njihovim terenerima i roditeljima te poklonio ŠSK »Petehovac« Sportski godišnjak Primorsko-goranske županije u kojem je za prošlu godinu obrađen istovrsni uspjeh malih plivača, a sličan će tekst trebati pisati i za ovu godinu. 
    Zahvaljujući na čestitkama u ime plivača ravnatelj Mladen Bolf naglasio je kako njega raduje činjenica da su osvajači brončane medalje ne samo dobri sportaši već i uzorni u učenju i ponašanju, a posebno je bitno što su pri osvajanju bodova za treće mjesto iskazali visoku razinu sportskog zajedništva. Adriana Grenko dodala je nekoliko podataka o osam godina dugoj povijesti PK »Delnice« koji ove i prošle godine doživljava pažnje vrijedne uspjehe van okvira svoje sredine, a treneri Mladen Kovačević i Boris Levar zahvalili su svima koji su pomagali i pomažu u njihovom radu, između ostalih i Gradu Delnicama koji je osigurao trenirke za svakog člana ekipe.

Djevojčice osiguravaju kontinuitet 
    
    Nažalost, većini od spomenutih osam plivača ovo je završna godina osnovne škole pa je već sada jasno da Delnice sljedeće godine u muškoj konkurenciji neće moći ponoviti rezultate kakve su imali ove i prošle godine. No, uskoro bi ih mogle zamijeniti djevojčice koje su prošle godine, iako mlađe u odnosu na konkurenciju, osvojile treće mjesto na županijskom prvenstvu. Budu li radile kako treba, istaknuo je trener Kovačević, moguće je da za godinu-dvije naslijede dečke. Dakle, za sada ne treba brinuti za budućnost delničkog plivanja. (M.K.)

 

 

 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice