Delnice, 27. ožujak 2014.

SREDNJA ŠKOLA DELNICE IZRAZITO USPJEŠNI I MIMO NASTAVE

Članice kros ekipe najbolje u Županiji

Delničani su se istakli nizom izvrsnih rezultata u sportu, osobito trčanju i stolnom tenisu, ali i u biologiji, hrvatskom, matematici... 

DELNICE » Nizom dobrih rezultata i zapaženih nastupa učenici Srednje škole Delnice i ove su godine kraju priveli brojne vannastavne aktivnosti. Najuspješnije su i ove godine bile članice ženske kros ekipe – Rea Raušel, Mateja Jakovac, Karla Starčević i Nika Blaženić – koje su osvojile naslov prvakinja Primorsko-goranske županije i plasirale se u daljnje natjecanje, točnije u poluzavršnicu regije Zapad koja će biti održana u Rovinju. Odmah do njih po razini uspjeha je učenica 1. razreda Lucija Mance, koja je osvojila drugo mjesto na županijskoj razini u natjecanju iz biologije, a u samom vrhu uspješnosti na razini Primorsko-goranske županije je i Goran Vidmar koji je osvojio treće mjesto u natjecanju iz hrvatskog jezika, odnosno članice stolnoteniske ekipe Nika Nikola, Tea Ljubičić, Monika Mrvoš i Nora Južnić koje su učinile isto u konkurenciji stolnoteniskih srednjoškolskih družina. 
    Također, na natjecanju LIDRANO među najboljim novinarskim uratcima u PGŽ je i »Šokantan početak nove školske godine« Katarine Trnski, a među najboljima srednjoškolskim radovima natječaja »Europa u školi« je pjesma Frana Markovića »Bez naslova« koja je predložena za državnu razinu. Na državnoj smotri »Opisujemo sustave« sudjelovala je izlaganjem rada »Poruke suvremenih hrvatskih pjesama« Majda Tomljanović koja je dobila i nagradu na GOI, međunarodnom literarnom natječaju realiziranom u suradnji muzeja i Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj. U ove uspjehe svakako valja ubrojiti i činjenicu da je srednjoškolska grupa »Zavičajni govor« dobila novčana sredstva PGŽ za samoorganizaciju mladih i to za svoj projekt bilježenja i očuvanja zavičajnih govora. 
    Uz ove nagrade koje pokazuju kako su učenici SŠ Delnice u raznim disciplinama u vrhu treba reći da se četvrtim mjestom u natjecanju iz biologije može pohvaliti prvoškolka Nikolina Klarić, odnosno Nives Jakovac u natjecanju iz matematike, Eugen Burić u natjecanju iz povijesti i Valentino Marković u natjecanju iz geografije. Šesta mjesta osvojili su Andrej Beljan i Nives Jakovac iz kemije, Ivan Jovanović iz matematike, Tijana Trbović iz povijesti i Goran Vidmar iz geografije, sedmi su u svojim nastupima bili Sara Klepec (matematika) i Katarina Trnski (hrvatski), a osmo mjesto osvojli su Manuela Kovačević i Mateja Skok (biologija), Andrej Beljan (fizika), Mateja Jakovac i Andrej Beljan (matematika) te Katarina Trnski (latinski), a na natjecanju drvoprerađivačkih škola nastupio je i Vedran Gašparac. Ovim rezultatima delnički srednjoškolci i njihovi mentori i ove su školske godine potvrdili kako uz redovnu nastavu vrlo kvalitetno rade rade i u vannastavnim aktivnostima koje su vrlo često pravi pokazatelj raznovrsnosti i kvalitete rada u školskim ustanovama.

Zlato i srebro 
    
    Rea Raušel, Mateja Jakovac, Karla Starčević i Nika Blaženić osvojile naslov prvakinja Primorsko-goranske županije i plasirale se u daljnje natjecanje, točnije u poluzavršnicu regije Zapad koja će biti održana u Rovinju. Odmah do njih po razini uspjeha je učenica 1. razreda Lucija Mance, koja je bila druga na županijskom natjecanju iz biologije. (M.K.)

 

 

 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice