Delnice, 21. ožujak 2014.

»ZA GORSKI KOTAR« ŠAROLIKA GLAZBENO-SCENSKA HUMANITARNA MANIFESTACIJA U LISINSKOM

Glazbenici svih krajeva za »zeleno srce Hrvatske«

Cijena ulaznice bila je 50 kuna, a koncert je pratio radijski i televizijski prijenos pa su bile otvorene linije na koje su gledatelji i slušatelji mogli uplaćivati pomoć za ledenom katastrofom uništen kraj 

ZAGREB » Šarolika glazbeno-scenska humanitarna manifestacija »Za Gorski kotar«, koju je organiziralo zagrebačko društvo Goranin, okupila je preksinoć na pozornici velike dvorane »Lisinski« pjevače i zabavljače iz cijele Hrvatske, a u ugodno popunjenom parteru stotine onih koji su došli podržati elementarnom nepogodom pogođen kraj. Dvoipolsatni koncert za »zeleno srce Hrvatske« održali su, smjenjujući se na pozornici, Kićo Slabinac (koji je čak i bez pratnje glazbenika uživo uspio izazvati ekstazu evergreenom »Zbog jedne divne crne žene«), Đani Stipaničev, Rajko Dujmić, ansambl Linđo, zbor »Ivan Goran Kovačić«, Tamburaški orkestar i pjevački zbor Policijske akademije i mnogi drugi. Paleta žanrova bila je zbilja široka: bilo je tu klapskog i zborskog pjevanja, narodnih plesova, šansona, čak i opere, za što je zaslužan nastup opernih pjevača Goranke i Marina Tuhtana te Ivanke Boljkovac. 
    Publika je najveće oduševljenje pokazala osebujnim nastupom Davora Dretara Dreleta koji je, preodjeven u udovicu iz Zagorja, Baru, izveo skečoviti raspjevani šou u stilu pučke komedije. Potpuno uživljen u lik »zagorske Žuži Jelinek«, ispričao je maraton viceva o Goranima na opatijskoj rivijeri: kako »nema ništa bolje od dobrih fileka na plaži na plus 40«, o neuspješnom lovu na Čehinje i sličnome. 
    Cijena ulaznice bila je 50 kuna, a koncert je pratio radijski i televizijski prijenos pa su bile otvorene linije na koje su gledatelji i slušatelji mogli uplaćivati pomoć za ledenom katastrofom uništen kraj. Pokrovitelj manifestacije bio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
Maja HRGOVIĆ, snimio Darko JELINEK

 

 

 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice