Delnice, 12. siječanj 2015.

BOGAT GORANSKI VIKEND DOBAR POČETAK 2015. ZA TURISTIČKE DJELATNIKE

Delnice i Kupjak uspješno povezali sport i turizam

Gužva u Delnicama i Kupjaku mogla bi biti putokaz Goranima da u ove zimske dane kad uz more i nema neke zabave potencijalnim gostima ponude svoje specifične sadržaje 

DELNICE, KUPJAK » »Odvalili« smo već prvih deset dana nove 2015. godine, a u Gorskom kotaru – iako posljednjih dana baš i nije bilo snijega – još ima gostiju! Štoviše, nizom zanimljivih priredaba Gorani su proteklog vikenda dodatno privukli nekoliko stotina posjetitelja čime su ne samo poboljšali »krvnu sliku« goranskog turizma i pridonijeli pažnje vrijednom turističkom ulasku u novu kalendarsku godinu, već i naznačili na koji način moguće privići pažnju izletnika i posjetitelja s, za Gorski kotar glavnog tržišta, Rijeke i Kvarnera. Posebno se pri tom u posljednja dva mjeseca ističu Delnice koje su već nekoliko vikenda pune izletnika. Najprije su to bili sudionici Delničke adventske bajke koji su u Delnice pristizali u okviru suradnje Hrvatskih željeznica i TZG Delnice uživajući u predbožićnom adventskom ozračju i ponuđenim im sadržajima, a proteklog su vikenda to tijekom čak dva dana bili sportaši – nogometaši i sanjkaši. 
    

Dvodnevni turnir

Naime, zahvaljujući radu HNK »Goranin« Delnice su proteklog vikenda ugostile oko tri stotine sportaša, mahom onih najmlađih uzrasta u čijoj su pratnji nerijetko bili i roditelji pa je ukupna brojka i veća. Uz veliku pomoć delničke Udruge mladih »Revolt« HNK »Goranin« organizirao je u Domu sportova veliki dvodnevni malonogometni Memorijalni turnir »Tin Grgurić« kojim se nastoji sačuvati sjećanje na tragično preminulog delničkog mladića. Već u svom prvom izdanju turnir je okupio više od 250 sudionika iz čak 24 kluba iz Gorskog kotara, Hrvatskog primorja, Istre i susjedne Slovenije. Od jutra do mraka u delničkoj sportskoj dvorani igrane su brojne utakmice morčića, pionira i kadeta i to u muškoj i ženskoj konkurenciji pa su Delnice protekla dva dana zaista bile mjesto pomalo festivalskog malonogometnog ugođaja pri čemu je užitak bio gledati klince i klinke svih uzasta kako se žestoko bore, raduju ili tuguju zbog postignutih ili primljenih golova te slave pobjede i osvojena odličja. Naravno, svi oni stvorili su pravo turističko ozračje pa je veći broj posjeta bilježio i bazen u Domu sportova odnosno klizalište u Parku kralja Tomislava, puniji su nego obično bili delnički kafići, picerije i restorani, a za vjerovati je da će neki od posjetitelja i ubuduće navratiti u Delnice u vlastitom aranžmanu, jer su vidjeli da se ima gdje zabaviti. 
    
    
Velike mogućnosti

Mala vikend gužva u Delnicama i Kupjaku upućuje goranske turističke djelatnike na razmišljanje o tome kako bi u ove zimske dane kad uz more i nema neke zabave što češće potencijalnim gostima trebalo nuditi sadržaje kakvi su uspješno ponuđeni proteklog vikenda. Mogućnosti za to postoje jer postoji kvalitetna sportska infrastruktura (sportska dvorana, klizalište, bazen, sanjkalište), očigledno je da postoji i interes 30-40 minuta od Gorskog kotara udaljenog Kvarnera i sada treba »samo« biti kreativan i dobro organiziran pri čemu bi lokalne samouprave svakako trebale znati cijeniti rad udruga koje svojom aktivnošću itekako pridonose pozitivnom predstavljanju svog kraja.

 

 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice