Delnice,07. prosinac 2013.

MAŠTOVIT OKVIR DRUGI VIKEND »DELNIČKE ADVENTSKE BAJKE«

Preko Facebooka, u čarobnoj šumi, tražili Pepeljugu

Da raspoloženje bude pravo potrudili su se mladi iz Mjesnog odbora Delnice koji su nudili odlično kuhano vino i još bolje fritule, dok je iz NP »Risnjak« prispjela kočija kojom se moglo malo provozati

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

DELNICE » Prekrasan sunčan zimski dan predstavljao je jučer idealan okvir za drugi vikend Delničke adventske bajke koja je iznova ponudila pregršt raznovrsnih zabavnih sadržaja za sve uzraste, a po posjećenosti i pozitivnoj energiji opet su u prvom planu bila druženja najmlađih. Počelo je već po tradiciji u 14 sati ispod prošle subote lijepo okićene božićno-novogodišnje jele koja je ovom prigodom sjajno poslužila za susret i slikanje sa svetim Nikolom. Da raspoloženje bude pravo praznično, potrudili su se izlagači na brojnim štandovima, pogotovo dečki i cure iz Mjesnog odbora Delnice koji su nudili odlično kuhano vino i još bolje fritule, dok je iz Nacionalnog parka »Risnjak« prispjela kočija kojom se moglo malo provozati.
   

Vilenjakice i princ

No, središnji događaj tog dijela dana ipak je bila nova interaktivna bajka »U čarobnoj šumi«, točnije u Parku kralja Tomislava koji se u ovo doba adventa svake subote oko 15 sati pretvara u čarobnu šumu kojom djecu vode vilenjakice Klara i Katarina. Ni ovog puta šetnja nije mogla bez iznenađenja jer su već nakon dvije-tri minute naišli na tužnog i nesretnog princa koji im se izjadao i zamolio ih za pomoć jer bi želio sresti djevojku s kojom je sinoć plesao, ali ne zna ni kako se zove ni kako izgleda jer je nosila masku, a prepoznati je može samo po cipelici koja mu je ostala nakon što je ona u ponoć pobjegla kući. Naravno, djeca su odlučila pomoći pa su zajedno krenuli i naišli najprije na dobru vilu koja je obećala da će se malo kod poznanika i preko Facebooka raspitati za tu curu, potom su navratili i do zle maćehe i njenih kćeri kojima se princ jako dopao i na svu su silu htjele da im cipelica paše, ali to nikako nije išlo. I kad je jadni princ već skoro želio odustati od svega, pojavila se dobra vila i predložila da cipelicu proba siromašna sluškinja. I gle čuda – cipelica je odgovarala jer je baš to bila Pepeljuga, djevojka s kojom je princ prethodne noći plesao i u koju se zaljubio.
    Naravno, to je izazvalo oduševljenje i princa, i Pepeljuge, i svih koji su štoriju pratili, a po završetku druženja u delničkoj čarobnoj šumi veselo društvo krenulo je prema Kavani »Centar« gdje je uz sponzorstvo Erste banke i Medo Štedo štedionice održana kreativna radionica »Postani i ti pravi vilenjački šegrt« za koju je interes bio toliki da će mnogi šegrtovanje morati nastaviti nekom drugom prilikom. Potom je Tigar Teo kojeg su poslali iz Osiguranja Allianz sve koji su to željeli poveo na klizalište da malo oprobaju led. Zbivanja vezana uz središte grada kraju su bila privedena koncertom božićnih pjesama vokalne ženske sklupine DiM.
   
Sezona klizanja

No, nisu to bili jedini sadržaji jučerašnje Delničke adventske bajke. Priča je počela još u poslijepodnevnim satima petka kada je hokejaškom utakmicom veterana »Medveščaka« otvorena nova sezona klizanja u multifunkcionalnoj dvorani u Parku kralja Tomislava, a ljubitelji sporta mogli su jučer uživati i u Domu sportova Delnice u cjelodnevnom Odbojkaškom turniru rekreativaca koji je organiziralo delničko Društvo za športsku rekreaciju »Parejda«. Napokon, delnička večer donijela je i dobrotvorni koncert za pomoć psićima iz azila Viškovo koji je održan u konobi »Tron« pa se zaista može reći kako jučer i prekjučer u Delnicama nije bilo dosadno

(M.K.)
BRZI LINKOVI

   • POVRATAK NA NASLOVNICU

   • VIJESTI
   • SA SJEDNICA
   • PROSTORNI PLAN

   • PRORAČUN GRADA
   • KAPITALNI PROJEKTI
   • KULTURNA BAŠTINA
   • TURIZAM
   • POVIJEST
   • LINKOVI
   • FOTO GALERIJA
   • VIDEO GALERIJA
   • PITAJTE GRADONAČELNIKA

   • KAKO DO NAS
   • ARHIVA

 
 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice