Delnice, 22. srpanj 2013.

UPITAN TRGOVAČKI CENTAR NA MJESTU BIVŠEG KOLODVORA I DALJE PRAŠINA

Ništa od Lidla ove godine, a možda i dulje

Upitno je hoće li Lidl otvoriti svoje prodajno mjesto u Delnicama ili će prostor prodati, no Lidl je spreman u međuvremenu urediti prostor, izvijestio je Ivica Knežević


DELNICE » Od gradnje manjeg trgovačkog centra Lidla u Delnicama ove godine sigurno neće biti ništa, a upitno je hoće li i u budućnosti taj ugledni trgovački lanac otvoriti svoje prodajno mjesto u Delnicama, ili će pak prostor koji je kupio prošle godine prodati nekome drugom, jasno je nakon odgovora gradonačelnika Ivice Kneževića na vijećničko pitanje Jelene Pavić (SDP) o tome što se zbiva s tom tako dugo najavljivanom investicijom od koje je do sada sve što su Delnice dobile neugledan i ružan prostor na samom ulazu u Delnice, nasuprot zgrade Hrvatske pošte i u neposrednoj blizini hotela »Risnjak«. Odgovarajući na upit, Knežević je rekao:
   

Sastanak u Lidlu

– Na naš zahtjev u zagrebačkom sjedištu Lidla održan je sastanak na kojem smo detaljno raspravljali o njihovoj delničkoj investiciji. Svi ekonomski pokazatelji, rečeno mi je, ukazuju kako ove godine nema nikakvog smisla graditi novi trgovački prostor u Delnicama. Analize za sljedeću godinu radit će se naknadno, ali postoji i mogućnost da do gradnje uopće ne dođe, pa će u Lidlu razmotriti i mogućnost prodaje tog prostora. No, istodobno razumiju naše nezadovoljstvo i kao odgovorni vlasnici spremni su u dogovoru s Gradom Delnice osmisliti taj prostor sve dok ga se ne proda, ili na njemu ipak nikne njihov trgovački centar.
    Prijedlozi koje su mi na tom sastanku iznjeli svjedoče o tome kako problemu nisu pristupili površno i kako zaista žele učiniti nešto pozitivno. Po njima, moguće je taj prostor asfaltirati i na njemu napraviti privremeno parkiralište što je Delnicama i potrebno. Predložili su i mogućnost uređenja prostora kao tržnice čime bi se četvrtkom oslobodilo središte mjesta, a isto tako spremni su prostor urediti ukrasnim biljem i zelenilom te ga, ukoliko ne dođe do asfaltiranja, zatravniti. Uz ove prijedloge spremni su i na druga realna rješenja, a na nama je sada da kroz dogovore s gradskim službama odredimo najbolje rješenje te nastavimo s Lidlom razgovore o tome kako ga realizirati – rekao je gradonačelnik Knežević, pozvavši na sjednici nazočne vijećnike, ali i sve ostale koji imaju ideje, da se uključe i predlože što učiniti s trenutačno besmislenom i ružnom lokacijom koja »bode u oči« svakog tko prolazi kroz Delnice, a sigurno je da u njoj nimalo ne uživaju gosti obližnjeg hotela »Risnjak« kojima se na terasi, ako puše vjetar, uz kavu »servira« i pokoje zrnce prašine.
   
Hrpa kamenja i zemlje

Podsjetimo, riječ je o prostoru na kojem se do pred nepune dvije godine nalazio delnički autobusni kolodvor čije je rušenje izazvalo poprilično negodovanja u Delnicama jer je bio znatan broj onih koji su smatrali da je besmisleno »seliti« novi kolodvor na lokaciju udaljenu svega stotinjak metara, a istodobno rušiti postojeći, smješten uz samu cestu. Njihovi oponenti tvrdili su kako stari kolodvor i nije baš reprezentativnog izgleda pa je bolje umjesto njega imati suvremeni mali trgovački centar. Prijepori su razriješeni rušenjem starog kolodvora i izgradnjom novog na drugoj lokaciji, a na prostoru starog kolodvora hrpe kamenja i zemlje svjedočile su da se taj prostor pretvorio u građevinski teren. Nažalost, usprkos povremenom poravnavanju zemljišta i ograđivanju parcele i dalje je prostor bivše autobusne postaje tek samo – građevinski teren. Znače li razgovori delničkoga gradonačelnika Kneževića s predstavnicima Lidla najavu bar nekih promjena, pokazat će bliska budućnost

(M. K.)BRZI LINKOVI

   • POVRATAK NA NASLOVNICU

   • VIJESTI
   • SA SJEDNICA
   • PROSTORNI PLAN

   • PRORAČUN GRADA
   • KAPITALNI PROJEKTI
   • KULTURNA BAŠTINA
   • TURIZAM
   • POVIJEST
   • LINKOVI
   • FOTO GALERIJA
   • VIDEO GALERIJA
   • PITAJTE GRADONAČELNIKA

   • KAKO DO NAS
   • ARHIVA

 
 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice