Delnice, 13. srpanj 2013.

 

Ljubavni vikend u Delnicama

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


DELNICE » Od proteklog vikenda turistička ponuda Delnica bogatija je za »Ljubavnu stazu«, dvjestotinjak metara dugu šetnicu koju zbog čestih susreta parova na toj lokaciji Delničani već desetljećima zovu »Ljubavnom stazom«, a ovog je proljeća i ljeta doživjela dodatno uređenje nakon kojega još više opravdava svoj naziv. Naime, uz to što je uređena sama staza šetnice, uz nju su postavljene stilizirane klupe s oznakom para srdaca te natpisi sa stihovima ljubavne poezije, a svemu je pridodan i ljubavni sandučić u kojeg se mogu ubacivati poruke. Uređenje i obnova »Ljubavne staze« rezultat su realizacije projekta uređenja kojeg su na inicijativu Udruge »Diamant Classics« ostvarili Ministarstvo turizma i Grad Delnice uz pomoć »Hrvatskih šuma« i poduzeća »Risnjak-Delnice« d.o.o., a da bi novouređenu šetnicu predstavili javnosti TZ Grada Delnica osmislila je dvodnevni vikend program tijekom kojeg je sve ili gotovo sve bilo u znaku ljubavi pa su tako proteklog vikenda Delnice, bar u onom dijelu vezanom uz Park kralja Tomislava, disale u ritmu ljubavi.
   

Glazba i priredbe

Naime, budući da se šetnica nalazi na rubu tog parka, sva su zbivanja smještena u njegov okvir, a počela su već u prijepodnevnim satima subote kada je radionice za djecu održala udruga »Dotepenac«, potom je 103. godinu svog postojanja koncertom obilježila Limena glazba Delnice, zatim je nastupio delnički pjesnik, prozaik i proučavatelj etno baštine Gorskog kotara Davor Grgurić, a prvi dio programa kraju su priveli koncertnim nastupom iskazavši još jednom svoju glazbenu širinu i umijeće »Mirn, Žan i Tani«.
    Poslijepodnevno druženje počelo je mačevalačkim ljubavnim dvobojem tijekom kojeg su članovi udruge »Aureus Unicornus« predstavili ovu vrstu sporta, a potom su manekeni agencije Models priredili reviju vjenčanih parova nakon koje je uslijedila svečanost otvaranja obnovljene ljubavne staze, pri čemu je čast rezanja vrpce pripala delnilčkom gradonačelniku Ivici Kneževiću koji je stazi poželio lijepu i turističku i ljubavnu budućnost. Uslijedila je potom vatrena igra »Bajka o gospi i zmaju« udruge »Aureus Unicornus« te za završetak druženja ples i zabava, najprije zumba Love party Društva za športsku rekreaciju »Marigold« te na kraju i after party za one najizdržljivije. Ljubavna je fešta nastavljena i jučer u poslijepodnevnim satima i to »Španjolskim plesom« iz baleta Labuđe jezero kojeg su izveli članovi i članice Plesnog studija Maja, a odmah potom uslijedo je program najljepših ljubavnih arija koje su uz pratnju pijanistice Lesje Vuković izveli Goranka i Marin Tuhtan da da bi sve skupa kraju bilo privedeno Latino plesnom večeri, a svakako treba reći da su sva zbivanja vrlo umiješno vodili Slavica Kljaić i Zlatko Butigan.
   
Nedovoljno posjetitelja

Iako se vidjeti i čuti moglo puno toga dojam je da sve skupa nije privuklo dovoljnu pažnju Delničana. Na svečanosti samog otvorenja – što je bio vrhunac dvodnevne priredbe, okupilo se svega dvjestotinjak ljudi i izvođača, a na ostalim je priredbama posjetitelja bilo, čast iznimkama, još i manje. S druge strane na te je programske sadržaje utrošeno 49.538 kuna, dok je za poslove uređenja izdvojeno 38.202 kune pa bi možda bolje bilo da je dio novaca umjesto za pomalo elitistički program koji nije privukao dovoljnu pažnju, bio usmjeren na korisnije i trajnije sadržaje poput zasebnog prospekta »Ljubavne staze« ili njenog dodatnog ukrašavanja ili uređivanja. No, najbitnije je da je staza ipak tu i da će, nadamo se, privlačiti više pžnje no sama priredba njenog otvaranja

(M. K.)BRZI LINKOVI

   • POVRATAK NA NASLOVNICU

   • VIJESTI
   • SA SJEDNICA
   • PROSTORNI PLAN

   • PRORAČUN GRADA
   • KAPITALNI PROJEKTI
   • KULTURNA BAŠTINA
   • TURIZAM
   • POVIJEST
   • LINKOVI
   • FOTO GALERIJA
   • VIDEO GALERIJA
   • PITAJTE GRADONAČELNIKA

   • KAKO DO NAS
   • ARHIVA

 
 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice