Delnice, 29. lipanj 2013.

SURADNJA UZ GRANICU HRVATSKA I SLOVENSKA UDRUGA PRIPREMAJU FEŠTU

Start Utrke prijateljstva prve sekunde u Uniji

Start noćnog polumaratona bit će na mostu koji spaja granične prijelaze Brod na Kupi i Petrinu, te će se uz Kupu trčati 11,3 km kroz Sloveniju i potom 11,8 km kroz Hrvatsku


BROD NA KUPI » Gorani koji žive na području Kupske doline, kao i stanovnici s područja Grada Delnica, ali i svi drugi koji to budu željeli, ulazak Hrvatske u sastav EU moći će u noći s nedjelje 30. lipnja na ponedjeljak 1. srpnja dočekati na samoj granici Hrvatske i EU u Brodu na Kupi. Naime, zahvaljujući višegodišnjoj suradnji brodokupske Udruge za sport, rekreaciju i turizam »Kupa« i Turistično-športnog društva »Kostel« iz susjedne slovenske Občine Kostel, povijesni događaj za Hrvatsku na ovom dijelu granice Lijepe Naše i Dežele bit će obilježen nesvakidašnjom feštom čiji će glavni dio biti atraktivni noćni polumaraton kojeg pod nazivom »Utrka prijateljstva« zajednički organiziraju Udruga »Kupa« i TŠD »Kostel«.
   

Prijave putem weba

Znak za početak utrke bit će dan točno u prvoj sekundi ulaska Hrvatske u sastav EU, a trkači će s mosta koji preko Kupe spaja granične prijelaze Brod na Kupi i Petrinu krenuti prema Sloveniji te potom u dužini od 11,3 km trčati uzvodno uz Kupu uz pogranična slovenska mjestašca (Petrina, Gljivac, Laze, Kuželj, Srobotnik, Sveta Ana) sve do Mirtoviča gdje će prijeći mostom na hrvatsku stranu te krenuti natrag trčeći ovog puta 11,8 km nizvodno uz Kupu kroz mjestašca Gašparci, Kuželj, Grbajel, Guče Selo i Gusti Laz pa do cilja u Brodu na Kupi.
    Zanimanje za ovu neobičnu utrku je poprilično, govori nam predsjednik »Kupe« Davorin Klobučar i dodaje kako je prijavu moguće podnijeti putem web stranice Udruge »Kupa« www.udruga-kupa.hr ili pak web stranice TŠD »Kostel«, a krajnji rok za podnošenje prijave je do 29. lipnja u 24 sata. »Molimo sve koji žele sudjelovati u ovom povijesnom događaju da nam se što prije jave kako bismo mogli što kvalitetnije organizirati svaki dio utrke. Svaki sudionik dobit će posebnu majicu-suvenir, a posebne nagrade dobit će prvi, drugi i treći u muškoj i ženskoj konkurenciji. Želja nas i naših prijatelja iz TŠD »Kostel« je da »Utrka prijateljstva« preraste u tradicionalno okupljanje ljubitelja trčanja, prirode i suživota ljudi na ovom području, a vjerujem da će ova prva utrka biti jedan od najzanimljivijih načina na koji će se na razini cijele Hrvatske obilježiti ulazak u EU«, rekao je Klobučar.
   
Bogati sadržaji

No, utrka neće biti jedini sadržaj kojim će se slaviti ulazak Hrvatske u EU. Tako će, primjerice, Stalni postav šumarstva, lova i ribolova u Kaštelu Zrinskih biti otvoren cijelu tu noć, tijekom poslijepodneva zadnjeg dana lipnja mjesni DVD održat će vatrogasnu vježbu, a u središtu Broda na Kupi odvijat će se od poslijepodnevnih sati posljednjeg dana Hrvatske van EU pa do prvog jutra s Hrvatskom kao članicom EU, niz raznovrsnih kulturnih, zabavnih i sportskih priredaba kojima će se predstaviti udruge ovog kraja. Pokrovitelji ove zanimljive delničke (goranske) dobrodošlice Europi su Grad Delnice, Primorsko-goranska županija, Zajednica sportova Primorsko-goranske županije i Novi list. Ovoj će se fešti, nada se Klobučar, u ime Udruge »Kupa« i mještana Kupske doline, pridružiti i čelništvo Grada Delnica, a s radošću bi pozdravili i primorsko-goranskog župana Zlatka Komadinu kao i sve druge ljude dobre volje koje pozivaju na veliku sportsko-zabavnu feštu u povodu ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Još samo da posluži i vrijeme, i mogao bi to biti događaj koji će se pamtiti i koji će, nadamo se, prerasti u tradiciju
BRZI LINKOVI

   • POVRATAK NA NASLOVNICU

   • VIJESTI
   • SA SJEDNICA
   • PROSTORNI PLAN

   • PRORAČUN GRADA
   • KAPITALNI PROJEKTI
   • KULTURNA BAŠTINA
   • TURIZAM
   • POVIJEST
   • LINKOVI
   • FOTO GALERIJA
   • VIDEO GALERIJA
   • PITAJTE GRADONAČELNIKA

   • KAKO DO NAS
   • ARHIVA

 
 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice