Delnice, 21. lipanj 2013.

DAN GRADA NAKON KONSTITUIRAJUĆE ODRŽANA I SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Od Delnica napraviti mjesto ugodno za život naše djece

To nije lagan zadatak i trebat će nam za njega puno vremena, a u njega treba ići bez svađa, isključivosti i podjela, radeći isključivo za dobrobit cijelog ovog područja.«, rekao je novi gradonačelnik Ivica Knežević

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

>DELNICE< » Pozivi na zajedništvo i suradnju obilježili su jučerašnju Svečanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Delnica održanu povom Dana Grada Delnice i Dana Župe Svetog Ivana Krstitelja. Za razliku od niza prethodnih svečanih sjednica povodom ovih blagdana, jučerašnja nije bila u znaku analize učinjenog u proteklom jednogodišnjem razdoblju i to stoga što je za nedavnih izbora došlo do potpune promjene vlasti pa nakon dvanaestogodišnjeg upravljanja Delnicama od strane PGS-a i Marijana Plešea, delničko čelništvo sada čine nestranački kandidat Ivica Knežević i Gradsko vijeće u kojem trećinu vijećničkih mjesta drže članovi njegove Liste »Volim Delnice«. Upravo stoga o prošlosti se i nije moglo previše govoriti, kako je naglasio i sam Knežević poručivši nazočnima kako se treba okrenuti budućnosti i od dobrog napraviti još bolje.
    »Od Delnica ćemo napraviti mjesto ugodno za život naše djece i naših unuka. To nije lagan zadatak i trebat će nam za njega puno vremena, a u njega treba ići bez svađa, isključivosti i podjela, radeći isključivo za dobrobit cijelog ovog područja.«, rekao je Knežević.
    Predsjednica Gradskog vijeća Delnica Nada Glad istaknula je nužnost pomaka ka boljem življenju na svim razinama dodavši kako Gradsko vijeće tu može učiniti puno, ukoliko bude postojalo zajedništva i volje za suradnjom: »U skladu s tim mi smo svim vijećnicima i strankama koje čine sastav Vijeća uputili Deklaraciju o zajedničkom i usklađenom djelovanju u kojoj su navedeni zajednički ciljevi rada na nizu različitih područja kao što su razvoj gospodarstva, smanjenje nezaposlenosti, korištenje EU fondova, razvoj komunalne infrastrukture, izrada plana razvoja turizma, sanacija odlagališta otpada, jačanje goranskog zajedništva i bolja suradnja sa susjedima iz Slovenije. Iako smo tekst Deklaracije ostalima uputili prije konstituiranja Gradskog vijeća, razmjene mišljenja i potpisa tog dokumenta još nema, ali vjerujem da će se svi zalagati za ostvarenje navedenih ciljeva, odnosno predložiti i eventualne dopune i izmjene. Raditi na razvoju neće nam biti lako jer su vremena jako teška, ali teško vrijeme mora nas motivirati i već sljedeće godine u ovo doba na ovom mjestu govorit ćemo o tome koje smo konkretne poteze povukli i što smo učinili.«, najavila je Glad čestitavši usput svim nazočnima ne samo Dan Grada i Župe, već i Dan antifašističke borbe i Dan državnosti.
    U ime župana primorsko-goranskog Zlatka Komadine nazočne je pozdravio njegov zamjenik Petar Mamula podsjetivši na višegodišnju uspješnu suradnju Grada Delnica s Primorsko-goranskom županijom te najavivši skori sastanak župana sa čelnicima goranskih lokalnih samouprava na kojem će biti govora o daljnim oblicima suradnje i pomoći koju PGŽ može pružiti svom zelenom dijelu.
    U ime goranskih lokalnih samouprava rođendanske čestike Delničanima uputio je novi gradonačelnik Čabra Kristijan Rajšel pozvavši na što tješnju suradnju i zajedništvo.

Dobitnici zahvalnica i povelja
   
    Završni dio programa bio je vezan uz podjelu javnih nagrada i priznanja pri čemu su ove godine Zahvalnice dobili Zvonimir Imgrund za doprinos srednjoškolskom obrazovanju, Nevenka Petranović za doprinos humanitarnom i kulturnom djelovanju, Dušanka Crnković za rad u Hiši Rački te Marija Rački za višegodišnji rad trgovine u Brodu na Kupi. Povelju za deset godina postojanja i rada dobio je delnički Moto klub »Mountain Ruiders«, a najveće gradsko priznanje, Godišnju nagradu, ovog je puta dobio Davor Grgurić za deset godina radio emisije »Žrjoafka« kojom se u eteru Radija Gorski kotar sustavo prati i proučava iznimno dijalektano bogatstvo i etno nasljeđe cijeloga Gorskog kotara. 
   
Popratni program i danas
   
    Svečana sjednica upotpunjena je tradicionalnom filatelističkom izložbom delničke udruge filatelista, svaki posjetitelj sjednice dobio je i primjerak novog broja glasila »Dejuonška besejda«, a u prigodnom programu kojeg je vodila Slavica Kljaić nastupili su Goranka i Marin Tuhtan. U večernjim satima u Parku kralja Tomislava održana je izložba fotografija »Foto doručak« Audio video foto kluba »Delnice«, a danas će živo biti na gradskoj tržnici gdje će u 10 sati početi tradicionalni Goranski oldtimer rally, a u 17 sati kulturno umjetnički program. U međuvremenu će cijelog dana u Parku kralja Tomislava biti moguće pogledati izložbu malih životinja Udruge »Pajdaš«, a u 19 sati u crkvi Sv. Josipa u Lučicama koncert duhovne glazbe održat će mješoviti zbor Mater Libertatis iz ZagrebaBRZI LINKOVI

   • POVRATAK NA NASLOVNICU

   • VIJESTI
   • SA SJEDNICA
   • PROSTORNI PLAN

   • PRORAČUN GRADA
   • KAPITALNI PROJEKTI
   • KULTURNA BAŠTINA
   • TURIZAM
   • POVIJEST
   • LINKOVI
   • FOTO GALERIJA
   • VIDEO GALERIJA
   • PITAJTE GRADONAČELNIKA

   • KAKO DO NAS
   • ARHIVA

 
 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice