Delnice, 08. travanj 2013.

DVD DELNICE NA GODIŠNJOJ IZBORNOJ SKUPŠTINI IZABRANO NOVO VODSTVO I PRIHVAĆEN OPŠIRAN PLAN RADA

Delnički vatrogasci pomagali i kolegama preko granice

Sljedeće četiri godine dužnost predsjednika DVD-a Delnice obavljat će Nenad Gašparac, a odgovorna dužnost zapovjednika povjerena je Draganu Abramoviću, dok će dozapovjednik biti Davor Košmrlj


Sljedeće četiri godine dužnost predsjednika DVD-a Delnice obavljat će Nenad Gašparac, a odgovorna dužnost zapovjednika povjerena je Draganu Abramoviću, dok će dozapovjednik biti Davor Košmrlj. U Upravni odbor izabrani su, uz njih troje, još i Nenad Pleše, Marin Tomac, Igor Tomac, Antun Majnarić, Livio Andlar i Edi Lončarević, a Nadzorni odbor čine Damir Popović, Miljenko Tomac i Šime Jaška, odlučili su jednoglasno na godišnjoj izbornoj skupštini članovi DVD-a Delnice koji su isto tako prihvatili i opširan plan rada za ovu godinu u kojem se, uz niz za vatrogasce već tradicionalnih aktivnosti, izdvaja organiziranje proslave tridesete godišnjice Javne vatrogasne postrojbe Delnice, početak priprema za proslavu 140 godina DVD-a Delnice koja će biti održana 2015. godine, obilježavanje ulaska Republike Hrvatske u EU na granici u Brodu na Kupi 31. lipnja u 24 sata te niz stručnih poslova poput pomoći pri osposobljavanju članova DVD-a Brod na Kupi za zvanje vatrogasaca I klase, završetak preuređenja vatrogasnog vozila Suzuki SX4, radovi na preventivi, ali i poslovi vezani uz adaptaciju Vatrogasnog doma.
   

Pomagali i Crikvenici

Iz izvješća o radu u proteklom četverogodišnjem razdoblju jasno je da su vatrogasci Grada Delnica – a tu se misli na JVP i DVD Delnice, intervenirali ne samo na području grada Delnica, već i na brojnim drugim područjima Gorskog kotara, ali i Primorsko-goranske županije zbog čega su, za pažnje vrijedno sudjelovanje u gašenju velikog požara u Crikvenici, dobili i zahvalnicu Grada Crikvenice. Štoviše, delnički su vatrogasci jednom prigodom pomogli i kolegama iz susjedne Slovenije uključivši se u vrlo zahtjevnu intervenciju gašenja požara na vrlo nepristupačnom prostoru.
    Uz svoj temeljni zadatak, pomoć ljudima pri različitim poteškoćama, delnički su vatrogasci bili aktivni i na mnogim drugim područjima pa su tako kroz vlastiti rad nadogradili vatrogasni toranj za jedan kat, uredili prostor vježbališta u Grabnju te djelomično uredili tavanski prostor postavivši razvod vode, grijanje, izolaciju i pod. Svoju humanost vatrogasci su iskazali i dobrovoljnim darivanjem krvi, uključeni su i u pomoć pri različitim manifestacijama pa su tako, između ostalog, pomagali i kod uređenja delničkog Potoka, Damskog mosta, čišćenju podmorja u Malinskoj i Kostreni, priredbi Kupom uzvodno, postavljanju božićne jelke na Trgu 138. brigade HV-a u Delnicama i pod morem u Kostreni, sanjkaških natjecanja na delničkom Potoku, pješačenju u Gornju Jelensku i nizu drugih manifestacija.
    Štoviše, delnički su vatrogasci bili i sudionici pripreme vatrogasne Olimpijade za mladež u Kočevju, sudjelovali su kao gosti kočevskih vatrogasaca i na samoj Olimpijadi, a nužno je spomenuti i njihovo sudjelovanje u akciji postavljanja kamenih spomenika tragično poginulim vatrogascima na Kornatima. I ove su godine u različitim uzrastima delnički vatrogasci bili itekako zapaženi i na brojnim vatrogasnim natjecanjima. Na memorijalnim i županijskim natjecanjima za odrasle osvojeno je šest prvih, tri druga i jedno treće mjesto, a u kategorijama mladih na istim su tim natjecanjima osvojena tri prva, dva druga i šest trećih mjesta, a svakako je pažnje vrijedan i podatak da je na međunarodnom memorijalnom natjecanju B ekipa »Goran Gašaparac Pupin« prvi put nastupila i ekipa JVP Delnice osvojivši odmah prvo mjesto u svojoj kategoriji!
   
Priznanja za rad


Za predani rad i veliki doprinos delničkom vatrogastvu nagrađeni su neki delnički vatrogasci. Tako su Spomenice za deset godina rada dobili Borivoj Štimac, Danijel Štimac, Krešimir Košmrlj, Siniša Stipeć, Mate Barbarić, Doris Vukonić, Igor Grgurić i Mladen Briški, isto je priznanje za 30 godina rada zaslužio Damir Popović, za 40 godina dobio ga je Zlatko Majnarić, a velikih pola stoljeća doprinosa delničkom i hrvatskom vatrogastvu Spomenicom su obilježili Josip Tomac i Miljenko Tomac. Zahvalnice za doprinos u radu upravljačkih tijela DVD-a Delnice u proteklom četverogodišnjem mandatu zaslužili su Šime Jaška, Livio Andlar, Nenad Pleše, Igor Tomac, Dragan Abramović, Marin Tomac, Edi Lončarević, Dražen Magdić, Miljenko Žauhar, Denis Rački, Miljenko Tomac, Dubravko Iskra, Nenad Gašparac, Davor Košmelj, Antun Majnarić, Monika Epet, Valentina Badovinac i Ivan Gašparac, počasni predsjednik DVD-a Delnice, a statue vatrogasca primili su dosadašnji predsjednik Šime Jaška i zapovjednik Livio Andlar

 

U MANDATU 546 INTERVENCIJA
   
    U protekle četiri godine delnički su vatrogasci odradili 546 intervencija u kojima su njihovi članovi zabilježili čak 2.335 nazočnosti, vozila su izlazila na teren 691 put, a utrošeno je ukupno 4.938 radnih sati! Od 2009. do 2012. godine ugašeno je 296 požara i zabilježeno 240 ostalih intervencija, a u ovoj je godini odrađeno već 47 intervencija, što je povećanje u odnosu na prošlu godinu.


Marinko KRMPOTIĆ

 BRZI LINKOVI

   • POVRATAK NA NASLOVNICU

   • VIJESTI
   • SA SJEDNICA
   • PROSTORNI PLAN

   • PRORAČUN GRADA
   • KAPITALNI PROJEKTI
   • KULTURNA BAŠTINA
   • TURIZAM
   • POVIJEST
   • LINKOVI
   • FOTO GALERIJA
   • VIDEO GALERIJA
   • PITAJTE GRADONAČELNIKA

   • KAKO DO NAS
   • ARHIVA

 
 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice