Delnice 02. svibanj 2010.

Delničke vidrice »preplivale« morsku konkurenciju

Plivanje definitivno nije autohtoni goranski sport, no, to im nije smetalo da budu ispred primorskih klubova iz Rijeke, Crikvenice i Novog Vinodolskog

                                                                     
Prošli će mjesec članovi Plivačkog kluba »Delnice« pamtiti kao jedan od najuspješnijih u kratkoj povijesti postojanja svog kluba, a proljetni uspjesi »delničkih vidrica« više su no jasno pokazali kako golemi entuzijazam i naporan rad mogu donijeti rezultate koje malo tko očekuje, tim više što plivanje definitivno nije autohtoni goranski sport, a kad netko s mora čuje da se Gorani bave plivanjem, uglavnom slijede manje ili više duhoviti komentari. No, taj stav nije nimalo smetao malim Goranima da na nedavno održanom županijskom prvenstvu sa šest osvojenih medalja budu drugi klub po uspješnosti, odmah iza neprikosnovenog »Primorja Croatia osiguranja«, ali ispred primorskih klubova iz Rijeke, Crikvenice i Novog Vinodolskog!
    Konkretnije, na tom županijskom prvenstvu najmlađih kategorija plivači PK »Primorje Croatia osiguranje« (Rijeka) osvojili su 25 odličja i bili premoćno prvi, a drugo je mjesto pripalo PK »Delnice« čiji su plivači i plivačice osvojili šest medalja, dok je trećeplasirana »Crikvenica« osvojila jednu medalju, a bez odličja su ostali »Nevera« (Rijeka), »Rijeka« i »Vinodol«. Najbolji goranski pojedinac ovog natjecanja bio je Marko Markovčić koji je osvojio srebrnu medalju u utrci na 100 metara prsno te brončanu na 50 metara prsno, a odličje istog sjaja osvojio je u utrci na 50 metara delfin i Mihael Petranović.
   

Vrijedni plasmani

Uz ove uspjehe u pojedinačnoj konkurenciji Delničani su do medalja došli i u utrkama štafeta osvojivši srebrna odličja u utrkama dječaka na 4 x 50 metara slobodno i mješovito te brončanu medalju u utrci djevojčica na 4 x 50 m slobodno. No, uz medalje delnički su plivači osvojili i niz pažnje vrijednih plasmana među prvih deset natjecatelja pri čemu svakako treba istaknuti četvrto mjesto Ene Cvitan na 100 metara prsno, peta mjesta Ivone Rački na 50 m leđno i 100 m slobodno te Mihaela Petranovića na 100 m slobodno, šesto mjesto Frane Šercera na 50 m prsno te sedmo Dore Marković na 50 m prsno.
    Nakon sjajnog nastupa na županijskom prvenstvu delničke su se vidrice iskazale i na B prvenstvu Hrvatske u plivanju za najmlađe uzraste, odnosno prvenstvu za one hrvatske plivačke klubove koji nemaju mogućnost cjelogodišnjeg korištenja bazena. Na tom natjecanju održanom u Zadru članovi Plivačkog kluba »Delnice« osvojili su čak osam odličja i gotovo tridesetak plasmana među prvih desetoro plivača! U konkurenciji tristotinjak plivača iz 12 hrvatskih B klubova PK »Delnice« nastupio je s 18 natjecatelja, a najuspješnija goranska plivačica, ukupno treća nakon zbrajanja svih rezultata, bila je Ivona Rački koja je u kategoriji početnici A osvojila zlatno odličje u utrci na 50 metara leđnim stilom, srebro na 50 metara leptirovim stilom te brončane medalje u utrkama na 50 metara slobodno i 50 metara prsno. Dvije medalje, obje brončane, osvojila je Tajana Grenko u tzv. Općoj kategoriji osvojivši odličja na 50 i 100 metara delfinovim stilom. Petra Rački brončanu kolajnu osvojila je u istoj kategoriji na 50 metara leđno, a jedini dečko koji se iz Zadra vratio s odličjem je Marko Markovčić koji je u kategoriji početnici A osvojio srebrnu medalju na 50 metara prsno.
    Pažnje vrijedni su i i plasmani među prvih deset pa je tako Markovčić bio sjajan četvrti na 100 metara mješovito, Mihael Petranović peti je na 50 metara leđno te šesti u utrkama na 50 metara slobodno i delfin, a peto mjesto u utrci na 100 metara leđno u Općoj kategoriji osvojila je Tajana Grenko. Do šestog mjesta u toj kategoriji u disciplinama 100 metara slobodno i 100 metara mješoviti doplivala je Petra Rački, a isto mjesto u zahtjevnoj kategoriji kadeta uhvatili su Lovro Tomljanović na 100 metara prsno te Iva Jovanović u utrkama na 50 i 200 metara leđno.
   
Uvjeti rada još bolji


Trener delničkih plivača Boris Levar posebno ističe činjenicu da je na državnom prvenstvu prošle i ove godine osvojeno po osam medalja što svjedoči o kontinuitetu rada: »Uz ova odličja jako sam zadovoljan i činjenicom da imamo značajan broj plasmana među prvih deset natjecatelja što je također dokaz kvalitete, a ako svemu tome dodamo da su prošle i ove godine osvajači medalja, osim Marka Markovčića, različiti, onda je jasno da imamo lijep broj kvalitetnih mladih plivača koji odlično rade što se vidi i iz podatka da je veliki broj njih ostvario bolja vremena u odnosu na prošlu godinu, kaže Levar najavljujući kako bi uvjeti rada ubuduće trebali biti još bolji jer bi ove godine delnički bazen trebao s radom početi od 1. rujna što će delničkim vidricama značiti dodatna dva mjeseca treninga

PRESRETNI OSVAJAČI MEDALJA

Ivona Rački, osvajačica čak četiri odličja kaže kako nije bilo lako: »Nisam očekivala ovako dobre rezultate, iako sam se jako dobro i puno pripremala i trenirala. Presretna sam i nastavit ću se s još više zadovoljstva baviti plivanjem, kaže Ivona, a njena sestra Petra također je vrlo zadovoljna osvajanjem bronce: »Do sada mi je najveći uspjeh bio treće mjesto na regionalnom prvenstvu, ali ovo je puno vrjednije i jako sam zadovoljna tim, ali i ostalim rezultatima jer sam bila među prvih deset i u nekoliko drugih disciplina, kaže Petra. Tajana Grenko nije očekivala čak dva odličja iako joj je delfin najdraža disciplina: »Jako sam željela imati bar jednu medalju s državnog prvenstva, a sad su stigle čak dvije pa sam presretna, ističe Tajana Grenko. Marko Markovčić prošle je godine osvojio četiri medalje u Splitu, a ove godine je presretan i s jednom srebrnom: »Nisam ni ovo očekivao jer su rezultati drugih natjecatelja bolji, a i stariji su od mene. No, dobro sam plivao u svim disciplinama osim 50 leđno gdje sam mogao bolje, rekao je Markovčić.

 

Preuzeto iz Goranskog Novog lista 02.05.2010. Marinko Krmpotić

 BRZI LINKOVI

   • POVRATAK NA NASLOVNICU

   • VIJESTI
   • SA SJEDNICA
   • PROSTORNI PLAN

   • PRORAČUN GRADA
   • KAPITALNI PROJEKTI
   • KULTURNA BAŠTINA
   • TURIZAM
   • POVIJEST
   • LINKOVI
   • FOTO GALERIJA
   • VIDEO GALERIJA
   • PITAJTE GRADONAČELNIKA

   • KAKO DO NAS
   • ARHIVA

 
 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice