Delnice, 13. ožujka 2018.

Na Dvoranskom prvenstvu Balkana u Beogradu - Slavica Grgurić Pajnić osvojila zlatnu medalju i naslov Prvakinje Balkana u bacanju kugle W 60 plus

U atletskoj dvorani Banjica u Beogradu 2017.godine održano je dvoransko Europsko prvenstvo za atletičare. U istoj dvorani u organizaciji Atletske federacije Srbije u periodu od 9. do 12 ožujka 2018.održano je prvenstvo Balkana u dvorani za veteranske atletičare i atletičarke. Nastupile su reprezentacije Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Crne Gore, Rumunjske, Slovenije, Srbije, Turske i Hrvatske. Dvoransko atletsko prvenstvo održalo se kroz sve discipline u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Za reprezentaciju Hrvatske nastupilo je ukupno 28 atletičara koji su osvojili 31 medalju od toga 11 zlatnih, 12 srebrnih i 7 brončanih. Najbolja reprezentacija prvenstva je Grčka, druga je Srbija a treća Slovenija.

Za hrvatsku reprezentaciju nastupila je Slavica Grgurić Pajnić u disciplini bacanja kugle. U svojoj kategoriji, u kojoj su još nastupile reprezentativke iz Srbije i Grčke te Hrvatske , osvojila je zlatnu medalju i naslov Prvakinje Balkana u bacanju kugle W 60 plus.

Prema kalendaru natjecanja za 2018.godinu od strane Hrvatske atletske veteranske udruge, održati će se još mnoga prvenstva. U dvorani, europsko prvenstvo u Madridu, zimsko prvenstvo Slovenije na otvorenom u dugim bacanjima u Ljubljani, Otvoreno prvenstvo Slovenije u bacačkom petoboju i tako redom…..

Prvenstvo u Beogradu organizirano je na najvišem sportskom nivou, postignuti su mnogi novi svjetski i Balkanski rekordi u određenim atletskim disciplinama što dokazuje da veteranska kategorija drži korak uz mnoge seniorske ostvarene rezultate i daje mogućnost sportašima da nakon aktivne sportske karijere nastave svoj uspješan sportski život.




BRZI LINKOVI

   • POVRATAK NA NASLOVNICU

   • VIJESTI

 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice