Iva Žagar, dipl. oec., Direktorica RISNJAK-DELNICE d.o.o.  iz Delnica, Školska 24, dana 29.04.2021.g. putem maila uputila je zahtjev vezan uz dozvolu organizacije prodaje sadnica cvijeća i presadnica povrća te prodaje voća i povrća na način da bi prodaja sadnica cvijeća i presadnica povrća bila omogućena u ulici Ante Starčevića (od početka parkirnih mjesta na raskršću s Amerikanskom ulicom pa do raskršća s ulicom Matice Hrvatske, uz zid stadiona), dok bi prodaja voća i povrća bila organizirana u Školskoj ulici i to počevši od 06.05.2021. godine kao i svaki naredni četvrtak u vremenu od 6:00 – 14:00 sati, te bi u tom vremenu ulice bile zatvorene za promet vozila i parkiranje od 6:00 – 15:00 sati, kako bi se mogla napraviti priprema i čišćenje nakon održane prodaje od strane komunalnog društva.

U zahtjevu se dalje navodi da bi prodavači stajali na način da im je dužina prodajnog mjesta, dužina vozila (kombi i kamion), te bi smjeli izložiti ograničenu količinu sadnog materijala na vlastite štandove, prodajne klupe ili kolica.

Svim prodavačima biti će date jasne upute o postupanju prilikom prodaje i mjerama kojih su se dužni pridržavati. 

RISNJAK-DELNICE d.o.o., omogućiti će da se u WC-u namijenjenom za prodavače i kupce uvijek nalazi dovoljno higijenskog materijala, te će ispred ulaza u prostor sanitarnog čvora biti postavljen dezinficijens za ruke.

Uz prethodno mišljenje gđe. Lenjinke Juričić Mamilović iz PU CZ Rijeka, te ujedno članice Stožera CZ Grada Delnica, odobrava se samo prodaja sadnica cvijeća i presadnica povrća iz navedenog zahtjeva, tj. dozvoljava se prodaja iz kamiona uz obvezno pridržavanje svih važećih odluka i mjera nadležnih tijela vezanih uz COVID 19.

U slučaju nepridržavanja propisanih mjera i odluka nadležnih tijela, odbijanja, nepoduzimanje ili nepridržavanja zadanih aktivnosti, Stožer CZ Grada Delnica može protiv odgovornih osoba  točke 1. ovog zaključka poduzeti sve moguće i propisane pravne radnje.

Ovaj Zaključak stupa na snagu danom donošenja.

Skip to content