Ove smo subote u organizaciji Kluba mladih Crvenog križa Delnice obilježili Svjetski dan prve pomoći. Desetak mladih na aredišnjem Trgu u Delnicama demonstrirali su građanima osnove prve pomoći. Građane su upoznali s preventivnim mjerama i prepoznavanje mogućih opasnosti u svakodnevnom životu i time su doprinjeli do smanjenja nesreća u njihovom okruženju.

Veliko zanimanje građana privuklo je mjerenje šećera i tlaka koje su provodili naši mladi medicinari. Ispitivanju vrijednosti šećera i tlaka odazvalo se 69 građana.

U provedbi manifestacije sudjelovali su Tajana i Đorđe Zafirov, Antonella Majnarić Gašparac, Luis Ferderber, Barbara Dujmović, Katarina Injić, Anja Didivić uz voditeljice Bojanu Kovačević i Marinu Miličević.

Svjetski dan prve pomoći svake godine obilježava se drugu subotu u mjesecu rujnu. Ove se godine obilježava, 11. rujna, pod geslom „Budite heroj prve pomoći u školi i svojoj zajednici“. Svjetski dan prve pomoći (WFAD) prilika je za promicanje i zagovaranje znanja i vještina prve pomoći za širu javnost.

WFAD također prepoznaje važnu ulogu koju nacionalna društva Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i druge organizacije imaju u pružanju kvalitetne obuke iz prve pomoći diljem svijeta kao način izgradnje sposobnosti ljudi da odgovore u situacijama ozljeda ili bolesti.

Ovo je prva, nakon godinu dana, od niza aktivnosti u javnosti koje građanima pruža Crveni križ Delnice. Nadamo se da će nam vrijeme i epidemiološka slika ići na ruku te ćemo organizirati više takvih aktivnosti. Provedba različitih aktivnosti, spaja i veže različite ljude. Naše aktivnosti ukazuju nda nikad nismo sami. Što nas je više to smo jači i kreativniji.

Vođeni ovom miljšu i spajanjem mladosti i zrelosti, akciju mjerenja šećara građanima proveli smo u suradnji s Udrugom umirovljenika Delnice koji su nam osigirali materijal za mjerenje vrijednosti šećera.

Skip to content